23948sdkhjf

Inspira övergår till elbilar

Inspira har påbörjat övergången till en helt elektrifierad fordonsflotta inom tre år.

Inspira har under en längre tid gjort nödvändiga förberedelser för att övergå till elbilar. Verksamheten i Västerås har agerat testpilot för att säkerställa prestande och tillförlitlighet och dialoger med fastighetsägare gällande laddningsstationer och logistik börjar ge resultat. 

I första steget byts 21 bilar på kontor runt om i landet ut mot elbilar från Kia som levereras i november-december. Under hösten ska ytterligare tio bilar beställas och hela flottan ska vara eldriven inom tre år.

Som en effekt av arbetet har Inspira anslutit sig till Fossilfritt Sveriges initiativ Tjänstebilsutmaningen där även Sodexo och Elis Textil Services har antagits, tillsammans med cirka 180 företag, kommuner, högskolor och fastighetsbolag.

Om Tjänstebilsutmaningen

  • För att anta utmaningen krävs att organisationen enbart kommer att köpa in eller leasa miljöbilar som tjänstebilar eller förmånsbilar. Lastbilar, traktorer, arbetsmaskiner och utryckningsfordon räknas inte in.
  • Definitionen för vilka bilar som godkänns i tjänstebilsutmaningen följer definitionen för vilka bilar som får bonus i bonus-malussystemet.
  • Eftersom 50 procent av nybilsförsäljningen omfattar tjänstebilar förväntas åtgärden på sikt ge stort genomslag även hos privatpersoner. De tjänstebilar som köps idag, köps sannolikt av privatpersoner om tre år.

Mer info på:

https://fossilfrittsverige.se/utmaningar/tjanstebilsutmaningen/

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062