23948sdkhjf

Solreneriet förvärvar FM-företag

Solreneriet har köpt DS Facility Management. Tillsammans blir bolagen SOL Facility Services.

– Vi är glada att tillsammans få bygga vidare på en större och mer framtidsinriktad organisation med kunden i centrum, säger Tina Wessman Hellstadius, vd för SOL Facility Services.

– Vi kompletterar och förstärker varandra på ett bra sätt. Nu kan vi öka takten i vår expansion i Sverige, vilken avstannade under pandemin Covid-19 som hade en kraftigt negativ inverkan på affärerna.

SOL Facility Services ska satsa på servicedrift i större skala i hela landet. SOL är specialiserade på städning av fartyg, flyg, processindustri och kollektivtrafik samt reklammontering och foliering. Men även städning av kontor och hotell har ökat i betydelse. Med förvärvet av DS Facility Management breddas kompetensen inom fastighetsservice.

Det sammanslagna företaget har cirka 700 anställda med uppdrag över hela Sverige. Inom kort flyttar bolaget till nya lokaler på Södermalm i Stockholm. Tina Wessman Hellstadius kvarstår som vd medan DS Facility Managements ägare och grundare, David Ståhl, tillträder som vice vd och kommersiell chef.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078