23948sdkhjf

Ren och hälsosam luft med Mieles professionella luftrenare

Jacob Littorin, marknadschef för Miele Professional i Sverige: ”Hygien genomsyrar allt vi gör”.

Miele Professional förknippas starkt med hygienprodukter som de tvätt- och diskmaskiner som används inom den offentliga miljön. Nu tar man nästa hygiensteg genom att lansera en professionell luftrenare som tar hand om skadliga små luftburna partiklar som pollen, kvalster, svampsporer, bakterier och virus, såsom Covid-19.
– Hygien är verkligen något som genomsyrar allt vi gör, säger Jacob Littorin, marknadschef för Miele Professional i Sverige.
– Oavsett om det är att kunna hjälpa våra kunder att leverera rena rumsmiljöer genom städklara impregnerade golvmoppar eller diskret och snabb diskning i ett personalkök. Att kunna hjälpa våra kunder att säkerställa en ren och hälsosam luftmiljö är bara en naturlig fortsättning på den resan, fortsätter Jacob Littorin.

Hälsosam luftkvalitet

Allt talar för att Sverige kommer att öppna upp mer och mer nu under hösten. Människor återvänder till sina arbetsplatser. På vilket sätt kan Miele vara till hjälp för att människor ska känna sig trygga i sin arbetsmiljö? Trots allt vilar fortfarande pandemihotet över landet.
– Sett till helheten består en säker arbetsmiljö givetvis av många delar, men en hälsosam luftkvalitet har fler börjat få upp ögonen för, påpekar Jacob Littorin vidare. Att tänka på vilken mat vi äter är något de flesta gör, men att också bry sig om luften vi andas är något som värdesätts mer och mer.
– Även innan pandemin såg vi ett växande intresse för luftkvalitet. Och effekten den har på sjukdagar, effektivitet och välbefinnande går inte att komma ifrån. I och med pandemin har företagens intresse för säkra luftmiljöer skjutit i höjden. Att installera en professionell luftrenare är givetvis ett effektivt sätt att avsevärd minska mängden aerosoler i ett rum och därmed också minska smittrisken.

För kontor och offentlig miljö 

Idag finns det bara ett fåtal produkter på marknaden, som exempelvis Mieles nya luftrenare, med kapaciteten att rena rumsluften sex gånger per timme och samtidigt vara tippsäker och manipuleringssäker.
– En luftrenare ska vara enkel att hantera och fungera felfritt i många år, säger Jacob Littorin. Sen är det ju viktigt att den passar in rent designmässigt i lokalen. Allt detta är viktiga aspekter i offentliga rum och utan att skryta måste jag säga att vi lyckats ganska bra här. Vi har också vunnit pris för bästa design vilket vi är stolta över.

Går att leasa

Jacob Littorin betonar avslutningsvis att man inom facility management är extremt duktiga på att hitta nya lösningar som förbättrar sina kunders vardag på olika sätt.
– Här tror jag att vi passar som handen i handsken och kan komplettera deras erbjudande med en viktig produkt som marknaden efterfrågar. På samma sätt som våra mopptvättmaskiner går att leasa kan vi även inom luftrening erbjuda marknadens bästa produkter till en fast månadskostnad.
– Förutom att leasing innebär enklast möjliga budgetplanering för respektive projekt, så öppnar den även nya marknader mot mindre verksamheter som kanske inte vill eller kan binda kapital men som också vill kunna erbjuda sina kunder eller personal en säker luftmiljö. Genom att leasa luftrenare kan man helt enkelt få ren luft till en fast och låg månadskostnad.

Miele AirControl - En professionell luftrenare

  • Själva hjärtat är det 5-delade filtersystemet med 99,995% filtreringseffektivitet.
  • Renar luften från små luftburna partiklar, pollen, kvalster, bakterier och virus.
  • Renar hela rummets luftvolym upp till sex gånger per timme.
  • Tre olika modeller för utrymmen upp till 200 m2.
  • Robust design. Låg tipprisk och manipuleringssäker drift. 
  • Autoläge där effekten regleras automatiskt efter mängden CO2 i rummet.
  • Kan anpassas till specifika kontors- eller butiksöppettider.
  • Plug & play – lätt att komma igång.

Läs mer på miele.se/luftrenare-aircontrol

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094