23948sdkhjf

Sparkas efter 15 år – anklagas för att sprida smitta

Efter 15 år som städare på Ullared fick huvudskyddsombudet Wojciech Miller sparken. Arbetsgivaren Sodexo anklagar 63-åringen för att medvetet ha spridit covid på sin arbetsplats. Något som tidningen Fastighetsfolket var först med att skriva om

Själv uppger Wojciech Miller att han inte kände några symptom och inte visste att han bar på smittan. Så snart han upptäckte att han inte kände någon lukt desinficerade han städvagnen och åkte hem från arbetet. Dagen därpå testade han positivt för covid-19.

Wojciech Miller stannade hemma i tre veckor. Ingen av kollegorna som varit i närheten av honom smittades. Den enda som drabbades var hans 85-åriga mamma, som drabbades lindrigt.

Åter på jobbet kom beskedet att han var avskedad.

– Arbetsgivaren säger att han har utsatt andra för smitta, men jag hävdar att han inte var medveten om det. Vi hade överläggningar och sedan kallade jag Sodexo till förhandlingar om avskedet, säger Madlén Gunnarsson, ombudsman på Fastighets region Väst till Fastighetsfolket.

Förhandlingarna slutade i oenighet och ska tas upp på central nivå.

Sodexos informationschef Eva Kristensson skriver i ett mejlsvar till Rent: 

– Det finns fler beskrivningar av det som hänt, annars skulle vi inte valt att agera så som vi gjort. I dagsläget väljer vi att inte ge några kommentarer med hänsyn till alla inblandade och för att inte föregå den centrala fackliga förhandling som inleds i
början av maj.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078