23948sdkhjf

Rengöringsmedel tillräckligt för minskad smittspridning

Daglig ytrengöring med rengöringsmedel är i allmänhet tillräckligt för att minska spridningen av covid-19 på arbetsplatser och i hemmet, säger nya riktlinjer från amerikanska Centers for Disease Control and Prevention, CDC, rapporterar tidningen ECJ.

– Desinfektion rekommenderas endast på arbetsplatser, skolor och hem där någon med misstänkt eller bekräftat fall av covid-19 har vistats under de senaste 24 timmarna, säger CDC:s chefsläkare Rochelle Walensky.

Men det finns tillfällen när frekventare rengöring eller desinfektion förordas. Det handlar om miljöer där människor löper större risk för svår sjukdom, liksom på platser där smittspridningen är hög, eller där få människor bär mask eller tvättar händerna.

Rochelle Walensky tillägger att även om det är möjligt att föra vidare viruset genom att röra vid kontaminerade ytor och föremål, visar forskning att risken för detta är låg.

– De flesta infektioner uppstår via person-till-person-kontakt när människor är inom en radie av sex meter från varandra. Infektionsrisken kan minskas genom att man bär mask konsekvent och korrekt, och genom att tvätta händerna.
Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109