23948sdkhjf

Coors avtal med Sandvik ger 120 miljoner per år

Coor har tecknat nytt avtal med industrikoncernen Sandvik Materials Technology om leverans av IFM-tjänster till bolagets anläggningar i Sandviken. Avtalet, som träder i kraft den 1 januari 2022, löper under tre år med möjlighet till fyra års förlängning.

Leveransen inkluderar fastighetstjänster samt arbetsplatstjänster som reception, post, växeltelefoni, vaktmästeri, flyttservice och lokalvård. Bevakning utförs av Coors helägda dotterbolag Addici Security.

– Samarbetet med Sandvik är mycket viktigt för Coor och vi är glada över det fortsatta förtroendet. Det nya avtalets längd borgar för god långsiktig utveckling av leveransen med ambitionen att sänka totalkostnaden för IFM, minska antalet fel i anläggningen samt sänka den totala klimatkompenserade energiförbrukningen, säger Magnus Wikström, vd för Coor i Sverige.

Sedan 2009 har Coor ansvarat för ett stort antal integrerade servicetjänster inom bolagets industriområde i Sandviken. Det nya avtalet, abonnemangs- och uppdragsvolym sammantaget, är värt cirka 120 miljoner kronor per år.

Coor har släppt sin årsrapport för 2020. Nettoomsättning för fjolåret slutade på 9 591 (10 313) MSEK, med ett resultat efter skatt på 191 (169). Justerat EBITA var 556 (549) MSEK.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.278