23948sdkhjf

Ny handdesinfektion tar kål på covid

Svenska Bactiguards nya handdesinfektion avdödar viruspartiklar, är helt alkoholfri och lämpar sig väl även för barn.

Kladdiga, flyktiga, spritdoftande, rinniga, ettrigt svidande, milda eller i gelform. Effektiva och mindre effektiva. Marknaden för handdesinfektion har slagit i taket senaste året och såväl kvalitet som pris varierar enormt.

Nu ger sig en ny aktör in på marknaden. Svenska Bactiguards handdesinfektion Hydrocyn aqua dödar virus, bakterier och svamp, fungerar som desinfektion på både hud och ytor och torkar inte ut huden eller ögonen. Produkten är helt alkoholfri och inte brandfarlig

Bactiguard har genomfört tester med Hydrocyn aqua på en viruskultur av SARS-CoV-2, det vill säga viruset som orsakar covid-19, i samarbete med SVA, Statens veterinärmedicinska anstalt. Resultatet visade att 99,98 procent av viruspartiklarna avdödades och därmed inte var smittsamma.

Bactiguard är ett svenskt medicinteknikbolag som genom ett företagsförvärv förra året fick Hydrocyn aqua i sin produktportfölj. Hydrocyn innehåller hypoklorsyra, samma ämne som kroppens immunceller använder i sitt försvar mot smittsamma organismer och som dödar virus, bakterier och svamp. 

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094