23948sdkhjf

Sju av tio vill ha mer städning

Det är främst kollektivtrafik, köpcentrum och matbutiker som allmänheten upplever som smittosäkra. Sju av tio vill se mer städning och desinficering på platser utanför hemmet framgent. Endast 12 procent upplever matbutiker som mycket smittsäkra. Två av tre svarar att ökad avtorkning och desinficering av saker som vidrörs ofta, till exempel handtag, skulle få platser utanför hemmet att kännas mer smittsäkra. Det visar en undersökning som Axiom Insight gjort på uppdrag av Almega Serviceföretagen.

– Många är oroliga för smitta på platser utanför hemmet. Det är viktigt att förbättra rengöringen på platser man inte kan välja bort, som matbutiker och kollektivtrafik. Särskilt på saker många tar på, säger Pernilla Enebrink, näringspolitisk expert på Almega Serviceföretagen.

I undersökningens andra del, där Almega Serviceföretagens medlemsföretag deltar, framkommer bland annat att fyra av tio anser att deras kunder har ingen eller liten kunskap om minskad smittspridning av covid-19 genom städning och sanering. Viktigaste åtgärden för minskad risk för smittspridning anses vara att ställen som man tar på ofta torkas av och desinficeras, att man städar oftare och att allmänna ytor desinficeras.

I undersökningen bland allmänheten har 2 000 respondenter fått frågor om deras syn på smittspridning och städning under perioden 14-19 januari 2021.

I undersökningen bland medlemsföretagen deltar 315 bolag, vilket motsvarar en svarsfrekvens på 27 procent. Undersökningen genomfördes av Almega Serviceföretagen mellan den 26 januari och den 1 februari 2021.Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078