23948sdkhjf

Efter affären: Fristads Kanvas Group byter namn

Hultafors uppköp av Fristads Kansas och Leijona är nu godkänt av konkurrensmyndigheterna.

I början av december tillkännagavs att Hultafors Group skulle förvärva arbetsklädstillverkarna Fristads, Kansas och Leijona från Fristads Kanvas Group. Konkurrensmyndigheterna har nu godkänt affären som därmed verkställs.

De tre varumärkena kommer att drivas som en separat, självständig enhet med egen säljorganisation inom Hultafors Groups Business Unit Workwear, med Anders Hülse som vd.

Hultafors Group förvärvar arbetskläder

Affären innebär att Fristads Kansas Group byter namn till The Cotton Group och på sikt lämnar sitt huvudkontor i Borås. Kvar inom koncernen blir varumärkena B&C (profil‐ och promotionkläder), ClinicDress, Sverre W Monsen, Hejco och Martinson (kläder för hälso‐ och sjukvårdssektorn) samt Wenaas som gör uniformer, arbetskläder och skyddsutrustning till shipping och olje‐ och gasindustrin i Norge och internationellt.

Fristads, Kansas och Leijona utvecklar, tillverkar och säljer arbetskläder för bygg och anläggning, industri och service. Varumärkena är framför allt starka aktörer på sina inhemska marknader, Sverige, Danmark respektive Finland men också genom export i Europa.

Hultafors Group utvecklar, tillverkar och säljer arbetskläder och skyddspersedlar, verktyg och redskap med Europa och Nordamerika som marknad. Sedan tidigare har Hultafors bland annat Snickers Workwear, Dunderdon, Emma Safety Footwear och Toe Guard i sin portfölj inom kläd- och skosegmentet.

Hultafors grundades 1883, som Svenska Mått och Tumstocksfabriken, av ingenjören Hilmér Kollén som uppfann den hopvikbara tumstocken. Sedan 1907 ligger företaget i Hultafors.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109