23948sdkhjf

Omställningsstöd förlängs

Regeringen och samarbetspartierna Centern och Liberalerna har i dag, 19 februari, meddelat att det statliga omställningsstödet för krisande företag förlängs till att omfatta både mars och april 2021.

Städ- och FM-bolagens branschorganisationer kommenterar beskedet:
– Fastighetsägarna har drivit att omställningsstödet behöver förlängas för att skapa långsiktiga förutsättningar för företagare. Att regeringen nu förlänger omställningsstödet är ett positivt och viktigt besked för Sveriges företagare för att underlätta för lokalhyresgäster att komma starkt ur krisen, säger Anders Holmestig, vd Fastighetsägarna Sverige.

Även Almega ställer sig positiv till förlängningen.
– Vi välkomnar förlängningen av omställningsstöd. I den skrivelse vi skickade in till Finansdepartementet i måndags förordade vi en förlängning av systemet till och med juni månad. Med tanke på en eventuell tredje våg, försenade vaccineringar och nya restriktioner hade det varit bättre med en rejäl förlängning för företagen, säger Thomas Erséus, vd på Almega.

Reglerna under förlängningen blir desamma som gällt hittills. För företag vars omsättning har minskat med minst 30 procent på grund av pandemin, innebär stödet en möjlighet att få 90 respektive 70 procent av sina fasta kostnader täckta, beroende på företagets storlek.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.221