23948sdkhjf

Essity köper australiensiskt bolag

Hygien- och hälsobolaget Essity har ingått ett avtal med det australiensiska hygienbolaget Asaleo Care om att förvärva de återstående aktierna i bolaget för 1,40 australiensiska dollar per aktie.

Essitys vd och koncernchef Magnus Groth kommenterar förvärvet:
– Efter konstruktiva diskussioner med oberoende styrelseledamöter i Asaleos styrelse är jag glad att offentliggöra det här avtalet. Förvärvet av Asaleo Care kommer att möjliggöra lönsam tillväxt i Australien, Nya Zeeland och Stillahavsområdet.

Asaleo Care producerar och marknadsför produkter inom Personal Care och Professional Hygiene i Australien, Nya Zeeland och Fiji, samt inom Consumer Tissue i Nya Zeeland och Fiji. Bolagets portfölj innehåller varumärkena Libra, Handee Ultra, Purex, Sorbent, Deeko, Viti och Orchid samt de globala varumärkena Tena och Tork som erbjuds genom ett exklusivt licensavtal med Essity.

Under 2020 redovisade Asaleo Care en omsättning på 419 MAUD (cirka 2,7 miljarder SEK) och underliggande EBITDA om 89 MAUD (cirka 574 MSEK). Försäljningstillväxten under 2020 uppgick till 2,3 procent. Asaleo Care har cirka 700 medarbetare och tre produktionsanläggningar.

Köpet förväntas vara slutfört under andra kvartalet 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.063