23948sdkhjf

Rum som tar kol på coronaviruset

På fem minuter ska Module Hygien ta död på 99,9 procent av coronaviruspartiklar samt övriga virus och bakterier som kan finnas i rummet. Det specifika rummet är ett enskilt sådant med ett automatiskt UV-C-desinfektionssystem.

Hygienkollektionen består av två rum. Ett som är ljudisolerat och lämpar sig som lugnt arbetsrum och för distansmöten. Det andra fungerar som mötesrum.

Det laminära luftflödet i Module-rummen gör att aerosoler som eventuellt innehåller virus och som uppkommer till exempel när någon nyser eller andas ut snabbt trycks ner mot golvet.

– Det automatiska UV-C-desinfektionssystemet och det laminära luftflödet i våra rum bidrar till att förebygga spridningen av sjukdomar i arbetsmiljön. Dörrhandtagen till rummen har dessutom en antibakteriell ytbehandling som dödar upp till 99,99 procent av skadliga mikrober, säger Harri Välimaa, verkställande vd för Muotolevy Tilaratkaisut Oy.

Det automatiska desinfektionssystemet startar när rummet är tomt och dörren stängd. Rummen har en signallampa som visar om desinfektionen är klar, håller på att starta eller pågår.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125