23948sdkhjf

Lifeclean förvärvar kemibolag

Forskningsbolaget Lifeclean International växer genom att förvärva Kempartner och Ocean, dotterbolag till Kemibolaget i Bromma.

Kempartner bedriver klimatneutral private label-produktion av kemiprodukter med fabrik i Vadstena. Kundstocken inkluderar ett flertal välkända svenska och internationella varumärken. Därtill säljer bolagen under det egna varumärket Ocean ett sextiotal produkter med miljöprofil inom tvätt, disk och rengöring gentemot yrkes- och konsumentsegment.

Rusning efter desinfektionsmedel

– Lifeclean, Ocean och Kempartner är tre bolag som sätter innovation och omtanke om människa och miljö i första rummet. Genom förvärvet skapar vi nu en totalpartner för utveckling, produktion och försäljning av desinfektion- och rengöringsprodukter, säger Thomas Lööw, vd Lifeclean International.

Förvärvet förväntas bidra positivt till Lifecleans vinst från och med andra kvartalet 2021.

Kempartner och Ocean har de senaste åren haft en god tillväxt med ökad lönsamhet. Under räkenskapsåret 2020 uppskattas omsättningen uppnå drygt 50 MSEK, vilket motsvarar en årlig tillväxttakt om cirka 35 procent sedan 2018. EBITDA förväntas nå cirka 5 MSEK.

Lifeclean bedömer att förvärvet efter samordningsvinster adderar cirka 7.5 MSEK i EBITDA-effekt till koncernen.

Köpeskillingen uppgår till 35 MSEK.

Thomas Lööw berättar vidare om bolagets förändringsprocess:
– Dels förflyttar vi oss under 2021 till ett medicintekniskt bolag då vi kommer att certifiera oss i enlighet med EU:s medicintekniska direktiv. Genom förvärvet kan vi även erbjuda high-level desinfektion tillsammans med ett miljövänligt high-end rengöringskoncept – en gamechanger som tar fasta på flera utmaningar inom både infektionsprevention och miljöfrågor som viktiga marknadssegment står inför.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156