23948sdkhjf

Han är Städarnas nya ordförande

Ökad kompetens inom hållbarhet, organisation och it till Städarnas styrelse.

Meta Ryderstedt lämnar över ordförandeklubban till tillträdande Johan Rydberg. Johan Rydberg är vd för Cleantech Östergötland och har tidigare varit vd för Econovakoncernen.

”Johan kommer bidra med ovärderlig kompetens inom hållbarhet, struktur och organisation”, skriver Städarna i en pressrelease.

Utöver Johan Rydberg tillsätts ledamöterna Carolin Solskär och Johan Lidström.

Carolin Solskär blev 2019 utnämnd till årets it-kvinna av CGI, hon har ett förflutet som sjökock, och arbetar i dag inom utvecklingsfrågor på Microsoft och Nordic Tech House.

”Carolin kommer bidra och utmana med nya perspektiv inom digital utveckling.”

Johan Lidström är advokat på Hansen Law. Han har de senaste 10 åren jobbat med stora som små bolagstransaktioner med namnkunniga bolag.

"Johan kommer att bidra med erfarenhet och kompetens avseende de potentiella förvärv som Städarna planerar att genomföra de kommande åren.”

Om de som lämnat styrelsen säger Tjoffe Sjögren, grundare och koncernchef på Städarna. 

"Underbara Meta Ryderstedt har varit vår ordförande sedan 2015 och tagit oss från
130 till 600 medarbetare, ordning och reda! Ett stort avtryck har även Mats Olsson gjort som var styrelseledamot 2017 fram till november 2019 då han dessvärre lämnade oss efter en längre tids sjukdom. Det ledarskap som jag lärde mig genom Mats kommer jag bära med mig resten av livet.” 

Övriga medlemmar i styrelsen är Tjoffe Sjögren, Ulrik Hollman och Lukaz Berg, grundare och operativa i företagsledningen.

Städarna Sverige AB grundades 2009 i Norrköping. Hemservicebolaget har cirka 600 medarbetare och är verksamma i 23 orter i Mellansverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078