23948sdkhjf

Berendsen certifieras mot FN:s globala mål

Berendsen först i Sverige med certifiering enligt FN:s globala mål.

Bureau Veritas, ett av världens största certifierings- och revisionsföretag, har utvecklat en certifiering för företag som arbetar strukturerat mot FN:s globala mål. I december 2019 blev Berendsen i Danmark första bolag i världen att certifierats genom Bureau Veritas. Och nu har turen kommit till svenska Berendsen, som därmed blir först i Sverige.

Certifieringen innebär en tredjepartgranskning och verifiering av hur textiltjänsteföretaget integrerat de 17 hållbarhetsmålen i sin verksamhet.

De 17 globala målen antogs av FN:s generalförsamling 2015, och sätter riktningen för hur alla samhällsaktörer kan bidra till att avskaffa fattigdom, minska ojämlikheter och orättvisor, samt att lösa klimatkrisen till 2030.

– Genom ett tydligt ledningsfokus och en vilja att investera i lösningar som påverkar världen till att bli en bättre plats, har Berendsen visat på att de globala målen blivit en naturlig och integrerad del av det dagliga arbetet. Företagets engagerade medarbetare och ledning har förvandlat målen till konkreta aktiviteter som visar på att hållbara lösningar är vägen framåt för ansvarsfulla företag. Den påbörjade resan för att utveckla fler lönsamma och ansvarsfulla lösningar upprätthålls bland annat genom mål och handlingsplaner, säger Ole Overgaard, Lead Auditor på Bureau Veritas Certification i ett pressmeddelande.

– Vi vill ha branschens ambitiösaste hållbarhetsagenda, och då är det en självklarhet att arbetet mot de globala målen inte kan stanna hos hållbarhetschefen, utan måste integreras i hela verksamheten. Jag är väldigt stolt att vi nu får ett kvitto på det, säger Sören Roland, VD på Berendsen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079