23948sdkhjf

Vind i städseglen på Gotland

Höjda hygienkrav och livlig turistsäsong gynnar den gotländska städbranschen.

Samtidigt som många städföretag, inte minst med stora stadskontor som kunder, fått se sina uppdrag krympa, eller till och med upphöra, rullar det på ganska bra på andra håll.

Enligt Gotlands tidningar har många städföretag på ön fått mer att göra än tidigare. Flera större företag och myndigheter har nämligen utökat sin städning. Fler städtillfällen per tag, tätare avtorkning av tagytor som dörrhandtag och kaffemaskiner är några av de extra tjänster som beställts.

– Det handlar om att vi har kommit fler gånger per dag och bland annat städat toaletter, tagytor och entréer med mera. Sedan har vi märkt generellt att det har gått åt mycket mer hygienprodukter som pappershanddukar och tvål, så det märks att folk tar ansvar och tvättar händerna mer, säger Katarina Wikström Ottosson, regionchef på företaget ISS Facility services AB.

Enligt Gotlands tidningar har städföretagen på ön inte behövt permittera eller säga upp personal.

– Vi har inte nyanställt på grund av pandemin men vi har kunnat erbjuda ökad sysselsättning till några som arbetar deltid, säger Katarina Wikström Ottosson.

Lars Thomsson, vd för Städspecialisten har samma erfarenhet:
– Det har liksom rullat på men på vissa ställen har vi nu städning flera gånger om dagen av till exempel hygienområden, säger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078