23948sdkhjf

Ökad efterfrågan på pappershanddukar

Pappershanddukar på offentliga toaletter efterfrågas av allt fler i pandemitider. Enligt en europeisk undersökning har 37 procent av de tillfrågade en ökad preferens för handdukar jämfört med innan pandemin.

Enligt en färsk undersökning på uppdrag av Essity uppger sju av tio respondenter att de känner sig mer otrygga idag än innan Covid-19 när det gäller besök på ”ohygieniska offentliga toaletter”. 43 procent uppger sig vara otrygga med toaletter som enbart erbjuder handblås som torklösning.

75 av de tillfrågade önskar att pappershanddukar ska finnas som alternativ till handblåsar på offentliga toaletter. Hela 50 procent uppger att de är mindre benägna att uppsöka toaletter där det inte finns pappershanddukar.

De vanligaste orsakerna till att man föredrar pappershanddukar är att de anses mer hygieniska (80 procent), torkar händerna snabbare (42 procent) och sprider mindre bakterier i luften (39 procent).

Undersökningen utfördes av United Minds på uppdrag av Essity och varumärket Tork den 8–13 april. 4 035 respondenter deltog, jämt fördelade från Sverige, Spanien, Tyskland och Frankrike.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063