23948sdkhjf

Prisas för innovativ app

Städ- och serviceföretaget Klivet AB får pris i kategorin årets nyföretagare samt årets innovativa företag av Företagarna Norra Västmanland.

Klivet AB är ett av sex företag från Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg som kan titulera sig själva antingen årets nyföretagare eller årets innovatör. På grund av pandemin har ingen prisceremoni kunnat hållas men Klivet ABs grundare och vd, Ing-Marie Carlsson, är nöjd ändå.

Hon har drivit städ- och serviceföretaget med säte i Ängelsberg i tio år och utvecklat företaget på olika sätt.

- Dels själva serviceverksamheten men det jag tycker är jätteroligt är att utveckla de människor som kommer in och jobbar hos mig. Det är det jag brinner för, säger entreprenören som är personalvetare i botten till Fagerstaposten.

Just nu har hon tio anställda och majoriteten har kommit från arbetslöshet. Ett skäl till priset som årets innovatör är att hon lyckats slussa in de nyanställda på ett bra sätt.

Prismotiveringen lyfter fram den utbildningsapp hon har utvecklat och som både utbildar personalen och kvalitetssäkrar tjänster mot kund.

– Jag tröttnade på att förklara vilken duk som ska användas vid städning och tog fram en app med frågor och text med inspiration av bilskoleappar och av dataspelet The Sims. Det innebär att appen har en AR-funktion (AR = förstärkt verklighet, i form av ljud, video, grafik eller GPS-data).

Ing-Marie Carlsson har anställt en säljare med målet att sälja appen till andra städ- och serviceföretag.

– Jag har gjort det här för min egen personal där många inte är fackligt anslutna, men nu har jag investerat så mycket i appen att jag vill testa det.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125