23948sdkhjf

Plan för säkrare arbetsplats

Många verksamheter planerar nu att återgå och öppna sina arbetsplatser för medarbetarna igen. Det är viktigt att göra det på ett säkert sätt och anpassa sig till det nya normaltillståndet.

De flesta har en plan B för att hantera oförutsedda omständigheter. Men i dessa tider fungerar inte ens plan B. För att hjälpa arbetsgivare att hantera den nya situationen och nya myndighetskrav/rekommendationer har leverantören Staples lanserat Plan C, en guide till att göra arbetsplatsen säkrare för de anställda. Med metoder för att hålla avstånd, hålla rent och hålla kontakten ska det vara en heltäckande guide för anpassning av arbetsplatser.

– Det handlar inte bara om att ändra lokalernas layout och ta fram städchecklistor. De anställda måste vara skyddade och känna sig bekväma på arbetsplatsen, säger Patrik Schedvin, vd Staples Solutions Sverige/Danmark.

Plan C är indelad efter arbetsplatsens olika områden –WorkSpace, MeetSpace, BreakSpace, WashSpace och PersonalSpace – med praktiska tips och produkter som skyltar och golvmarkeringar, skydds- och mätutrustning med mera.

Det är råd till arbetsgivare om användning av skyddsskärmar och om regelbunden rengöring av gemensamma ytor och den enskilda arbetsplatsen samt vikten av en ökad personlig handhygien, men även förslag till förändringar av de anställdas rörelsemönster på arbetsplatsen.

– PersonalSpace är produkter och lösningar för distansarbete, eftersom det är något vi tror kommer att finnas kvar de närmaste åren, säger Schedvin.

På ett genomsnittligt set med tangentbord och mus har man i en studie uppmätt över 20 000 gånger fler mikroorganismer än på en toalettsits. Hostningar och nysningar kan färdas så långt som sex till åtta meter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.183