23948sdkhjf

Satsar på återvinning av pappershanddukar

Konsultföretaget Sweco inför återvinning av pappershanddukar på sitt kontor i Göteborg.

Det är tjänsten Tork Paper Circle (Essity) och Sweco blir första kunden i Göteborg men tjänsten finns redan hos kunder i Mölndal, Region Norra Skåne och Stockholm. Sedan tidigare finns den även i Tyskland, Belgien och Nederländerna.

Tjänsten går ut på att samla in pappershanddukar och återvinna dem genom att producera nytt hygienpapper.

Man minskar enligt Essity koldioxidutsläppet för pappershanddukar med minst 40% genom att återvinna dem lokalt i Lilla Edet till nya pappersprodukter. Samtidigt minskar man mängden avfall på kontoren med minst 20%.

För att klara att leverera tjänsten krävs partnerskap mellan alla som är involverade i återvinningskedjan – i det här fallet Sweco, Sodexo, Göteborg Stad och Stena Recycling.

På Swecos Göteborgskontor jobbar ca 900 personer och man räknar med en återvinningsvolym på 4,3 ton pappershanddukar per år.

Det här samarbetet ger Sweco möjlighet till en mer cirkulär hantering och projektet innebär ingen extra kostnad för oss, säger Eva Ahlquist Popp, Sweco.

Att återvinna pappershanddukar är enligt Essity både enkelt och säkert. Essity har under pandemin tillsammans med forskningsinstitutet RISE kunnat dra slutsatsen att det inte finns någon förhöjd risk för smittspridning i samband med återvinningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079