23948sdkhjf

"Planeringen i full gång inför branschmässan Clean & Facility"

Det är många frågor som kommer upp på grund av coronakrisen och de speciella omständigheter den för med sig. Birgitta Tängnander, projektledare och ansvarig för den svenska branschmässan Clean & Facility ger här besked inför höstens mässa.

Blir det någon branschmässa i Stockholm den 7-8 oktober?

– Absolut, det hoppas jag verkligen. Det är många med mig i branschen som ser fram emot mässan. Vi är i full gång med planering av seminarier, Clean Bright Awards och SM i Fönsterputs.

När kan utställare och besökare förvänta sig ett besked?

– Nu är beskedet att vi kommer att köra, men om Folkhälsomyndigheten och regeringen säger något annat i augusti så kommer vi naturligtvis att följa deras rekommendationer.

Hälsan för våra utställare, besökare och vår egen personal kommer alltid gå först.

Varför är det så viktigt att genomföra mässan?

– Stockholm är en viktig plats för branschen att mötas. Särskilt nu när så mycket handlar om rengöring och hygienhantering. Alla människor som arbetar i branschen kommer att ha mycket som behöver diskuteras under hösten. Och jag som projektledare hoppas att vi kan bidra till bra möten, information och inspiration till besökarna. Vi vill också hylla finalister och vinnare av Clean Bright Awards 2020 och mästaren i SM i Fönsterputs.

Det är ju många mässor runt om i världen som ställer in höstens planerade event redan nu, men inte Clean & Facility-mässan i Kista, varför?

– Du säger runt om i världen, Sverige har ju redan från början haft en annat sätt att bemöta Covid-19. Om vi har gjort rätt eller fel, det får framtiden utvisa.

– Vi hoppas och tror att vi ska rida ut detta innan hösten är här, på samma sätt som många andra event- och mässarrangörer i Sverige. Vi har en stark framtidstro och det vore väldigt tråkigt om vi nu bestämmer att ställa in och sen visar det sig att vi hade kunnat genomföra mässan som vanligt. Det är väl så att man måste våga ibland för att lyckas, avslutar Birgitta Tängnander, med ett leende.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.219