23948sdkhjf

Lanserar verktyg på handhygiendagen

I samband med den internationella handhygiendagen den 5 maj lanserar Tork, Trygg på jobbet: covid-19 – verktyg för vården, för att visa uppskattning och stötta vårdpersonal och lokalvårdare.

Verktygslådan innehåller utbildningsmaterial för handhygien, ytrengöring och placering av dispenserar. Syftet är att bidra med tips och information om hur man ytterligare kan förbättra hygienen på arbetsplatsen för att minimera smittspridning.

Världshälsoorganisationen (WHO) har utsett 2020 till ”sjuksköterskans och barnmorskans år”. I år är det också 200-årsjubileum för födelsen av en av förgrundsgestalterna inom det moderna sjuksköterskeyrket, Florence Nightingale, som införde handtvätt på krigssjukhuset där hon arbetade och därmed lyckades minska antalet infektioner.

Under åren som har gått sedan Nightingale föddes har handhygien fortsatt varit ett avgörande skydd mot spridning av virus. Korrekt utförd handhygien kan eliminera virus på händerna och anses därför vara en av de viktigaste metoderna för att förhindra att människor smittas och blir sjuka.

Trygg på jobbet: covid-19 – verktyg för vården syftar till att stötta alla som arbetar i sjukvårdsmiljöer, som vårdpersonal men också lokalvårdare, genom att tillhandahålla resurser som bidrar till att förbättra hygienen på arbetsplatsen.

Verktyget finns att ladda ner gratis och är tillgängligt för alla på tork.se/tryggpajobbet.

– Enligt WHO spelar rena händer en viktig roll för att stoppa spridningen av sjukdomar och infektioner, vilket betyder att korrekt handhygien är avgörande i den situation vi befinner oss i nu. För att visa vår uppskattning för det viktiga arbete som sjukvårdspersonal och servicepersonal gör i dessa extremt utmanande tider, har vi lanserat Trygg på jobbet, säger Helena Taghizadeh, regional marknadsansvarig på Tork, inom hälsa och sjukvård.

Bland verktygen kan sjukvårdspersonal, lokalvårdare samt miljö- och fastighetsservicemedarbetare få tips på när och hur man bör tvätta händerna. Det är också möjligt att skapa egna instruktionsaffischer för god handhygien som går att skriva ut och sätta upp på arbetsplatsen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.099