23948sdkhjf

Städare hyllas i brittiska parlamentet

Den brittiske premiärministern Boris Johnson och oppositionsledaren Jeremy Corbyn hyllade i det brittiska parlamentet det enastående arbete som städarna utför under coronakrisen.

Branschorganisationen British Cleaning Council (BCC) har välkomnat de stödjande uttalandena och upprepar sitt önskemål att städare ska klassas som samhällsviktiga på grund av att det är så avgörande att upprätthålla en hög hygienstandard under pandemin.

Jeremy Corbyn sa att han "särskilt ville nämna en grupp som oftast blir bortglömd, ignorerad och bara ses som outbildad arbetskraft – städare. Runt om i landet och i den här byggnaden (det brittiska parlamentet) gör de sitt bästa för att bevara våra platser hygieniska och säkra."

– Även under nuvarande nedstängda förhållanden kräver många utrymmen ännu mer noggrann städning och sanering. Städare runt om i UK har den expertis, utbildning och kunskap som krävs och därför är det avgörande att de klassas som " critical or key workers" av regeringen", sa ordföranden för BCC Paul Thrupp, i en kommentar. Han la till att dessutom måste leverantörerna av alla typen av städprodukter fortsätta att jobba för att förse städpersonalen med nödvända verktyg.

Läs hela texten här

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094