23948sdkhjf

Brist på städpersonal – stänger idrottshallar

Orust kommun prioriterar om städresurserna och stänger alla idrottshallar och gymnastiksalar under perioden till den 13 april till följd av Coronavirusets framfart.

Idrottshallarna stängs den 26 mars och hålls stängda till efter påsklovet. Anledningen är att lokalvården måste omfördela sina resurser och städa där det anses mest viktigt.

Stängningen av sporthallarna berör skolor och idrottsföreningar. All gymnastikundervisning i skolan kommer att ske utomhus.

– Vi kan inte upprätthålla städningen med den personal vi har i tjänst i dag. Därför stänger vi ned de lokaler som kräver många timmars städ, för att kunna räcka till för resten, säger kommunalråd Catharina Bråkenhielm (S) till lokaltidningen Stenungsund.

Resurser kommer nu omfördelas och fokus sätts på att klara av städning vid bland annat äldreboenden.

Kommunen har svårt att få vikarier till lokalvården. Kommunalrådet hoppas att kunna tillsätta vikariat med personal som blivit friställd på annat håll.

– Flera hotell i vår närregion har permitterat personal och jag hoppas att vi kan få personal därifrån som vill gå in och arbeta extra hos oss.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078