23948sdkhjf

Varslad hotellpersonal kan få städjobb

Kommunen och hotellbranschen i Krokoms kommun har inlett ett samarbete för att försöka lösa utmaningarna i spåren av coronapandemin, med akut personalbrist i vissa kommunala sektorer och varsel i hotellnäringen.

På bara några veckor har hotellen i Östersund tvingats varsla många anställda när gästerna uteblir.

Samtidigt råder det akut personalbrist inom vissa sektorer på Krokoms kommun. Småförkyld vård- och omsorgspersonal tvingas stanna hemma och vabbandet har ökat kraftigt den senaste tiden.

I samarbete med hotellen i Östersund ordnade socialchefen i Krokom Anna Berkestedt Jonsson på måndagseftermiddagen rekryteringsmässa på Storsjöteatern. Varslad hotellpersonal fick bedyra sin hälsa, sprita händerna och träffa chefer för äldreboenden, hemtjänst, LSS, städ, kost och barnomsorg för att informera sig om vad kommunen efterfrågar.

– Hotellpersonal är vana att jobba med personligt bemötande, de är vana att bädda sängar och servera mat. Jag ser många likheter med vår verksamhet, säger hon till Östersundsposten.

En av dem som var på plats för att få information var Magnus Alfredsson som varslades om uppsägning från sitt receptionistjobb på Clarion så sent som i torsdags.

– Jag har trivts bra på jobbet och hoppas få tillbaka det, men är samtidigt öppen för att prova något nytt.

Krokoms kommun hoppas kunna rekrytera ett 30-tal medarbetare som ska kunna vara igång och arbeta i verksamheten inom två veckor, i första hand i vikariepoolen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.332