23948sdkhjf

Rekordefterfrågan på ytdesinfektion

"Vi har aldrig sett någon liknande efterfrågan förut", säger Patrik Hene, vd i Sverige för KiiltoClean.

KiiltoClean, tidigare CCS Hygien, som producerar professionella rengörings- och hygienartiklar.och en del av den finska Kiilto-koncernen, har fabriker i Sverige, Danmark och Finland.

De körs nu med 100 procents kapacitetsutnyttjande, dygnet runt, sju dagar i veckan för att i första hand leverera hand- och ytdesinfektionsmedel till kunder i vårdsektorn.

– Vi har aldrig sett något liknande förut, konstaterar Patrik Hene. Det är våra vanliga kunder från vårdsektorn men också andra intressegrupper och privatpersoner, som hör av sig. Vi säljer bara till våra grossist- och landstingskunder.

– Tyvärr innebär det en väldigt hög belastning på vår infomail och kundtjänst och svarstiderna blir mycket längre.

Enligt Patrik Hene pågår en viss lageruppbyggnad i vårdsektorn av desinfektionsmedel.

– Det vi producerar idag går går främst till dem så att de kan upprätthålla sin verksamhet.

– Vi prioriterar den svenska hälso- och sjukvården och hittills har vi klarat att leverera det mesta.

En del produkter har vi ersatt med produkter för att få ut som mycket som möjligt av produktionen. Till exempel tillverkar vi 150 ml flaska dels en 600 ml flaska i samma produktionslinje, och eftersom båda tar lika lång tid att producera har vi valt att enbart tillverka 600 ml.

KiiltoClean såg efterfrågan stiga redan i början av januari.

– I anslutning till sportlovet exploderade den.

– Kanske kommer folk att bli mer noggranna med sin handhygien efter detta. Jag vill passa på att slå ännu ett slag för tvål och vatten. Man bör tvätta händerna lika lång tid som det tar att sjunga första versen av "Blinka lilla stjärna ", cirka 25 sekunder, tipsar Patrik Hene.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.297