23948sdkhjf

Handtvätt minskar corona-risk

Den globala spridningen av coronaviruset kan minska med 37 procent med noggrann handtvätt på flygplatserna.

Den analysen gör Society for Risk Analysis. Forskarna där har tittat närmare på vad det betyder för spridningen av viruset om man inför rätt strategier på flygplatser.

Genom att engagera resenärerna i noggrann handhygien på alla flygplatser kan man minska pandemirisken till mellan 24 och 69 procent, enligt forskarnas beräkningar.

Om skärpt handhygien/handtvätt införs på de 10 viktigaste flygplatserna kan pandemirisken sjunka med upp till 37 procent. Flygplatserna är London Heathrow, Los Angeles International, John F. Kennedy, Charles de Gaulle, Dubai International, Frankfurt, Hong Kong International, Beijing Capital, San Francisco och Amsterdam Schiphol.

En av forskarna, Christos Nicolaides, huvudförfattare, University of Cyprus and Massachusetts Institute of Technology (MIT), säger i en kommentar att flygplatser och flygplan är mycket smittsamma eftersom de är avgränsade områden med stora, mobila befolkningar.

På flygplatser/flygplan finns många kontaminerade ytor som resenärer ofta rör vid som till exempel incheckningsskärmar, armstöd på stolarna i gaten, knappen till dricksvattenfontänen, dörrhandtag, stolsäten och brickbord.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095