23948sdkhjf

Hon får Tvätteriförbundets hållbarhetspris

Berendsens hållbarhetschef Lina K Wiles är årets mottagare av Sveriges Tvätteriförbunds Hållbarhetspris.

Lina K Wiles har en lång bakgrund som forskare, strateg och konsult inom miljö- och hållbarhetsområdet. I december 2018 började hon som hållbarhetschef på Berendsen. Hon är utbildad naturvetare med en doktorsgrad i ekologi och ekotoxikologi från Lunds universitet.

"I en traditionell och ibland tungrodd bransch har Lina nått igenom med hållbarhetsfrågorna genom att betona vikten av att hållbarhet ska genomsyra hela verksamheten och vara tydligt integrerat i kärnaffären. Lina är en föredömlig representant för hela tvätteriservicebranschen och har starkt bidragit på resan i att förändra bilden av vår bransch", motiverar Tvätteriförbundet utmärkelsen.

"Hon har också bidragit till att sätta Berendsen, och textilservicesektorn på kartan genom att delta och föreläsa i olika forum som en förespråkare av hållbara cirkulära textila servicelösningar vilket har skapat ringar på vattnet även utanför den egna organisationen."

I slutet av 2019 lanserade Lina K Wiles en tydlig hållbarhetsstrategi som nu implementeras i organisationen.

– Jag är så stolt över vad vi åstadkommit på så kort tid. Med nya strategin i ryggen tar vi nu fart på allvar och jobbar med hållbar omställning i hela bolaget. Det är en superspännande bransch att jobba i med enorma möjligheter att göra stor skillnad, säger Lina K Wiles.

Ett av målen är att om tio år – 2030 – ska 100 procent av alla textilier som kasseras, antingen återvinnas eller återanvändas, och vara helt tillverkade av hållbara och certifierade material.

Priset delas med Jonas Olaison, miljö- och kvalitetschef på Textilia.

Hållbarhetspriset delas ut vid Sveriges Tvätteriförbunds årsmöte i Stockholm den 14 maj och då är det fjärde gången.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095