23948sdkhjf

Downtown Camper Svanenmärkt

Nu har ett av Scandics hotell i Stockholm klarat Svanens miljö- och klimatkrav.

Det innebär att hela driften av anläggningen har granskats och godkänts ur ett livscykelperspektiv.

Svanenmärkningen är ett kvitto på att alla avdelningar; restaurang, café, wellness, hotell samt mötes- och eventverksamhet håller en hög nivå på miljöarbetet och tar klimatansvar.

- Att jobba med hållbarhets- och miljöfrågor har varit väldigt viktigt för oss redan från starten. Vi har jobbat proaktivt med smarta hållbarhetslösningar, och genom kommunikation och design underlättar vi för gästen att göra egna medvetna val. Nu är vi äntligen Svanenmärkta, något vi såklart är väldigt stolta över då Svanen tillhör en av världens tuffaste miljömärkningar, kommenterar Erica Åberg, General Manager på Downtown Camper by Scandic.

Ett Svanenmärkt hotell är resurssnålt. Svanen ställer krav på minskad förbrukning av vatten och kemikalier vid t ex vid städ och disk. På Downtown Camper används miljöanpassade och miljömärkta rengöringsmedel, förbrukningsartiklar, tvätteri, tryckeri, inredning och livsmedel.

Allt avfall sorteras och matavfall omvandlas till biobränsle.

I restaurang Campfire arbetar man med flera parallella lösningar för att minska matsvinnet samt att göra gästen medveten om sin konsumtion. Inga engångsartiklar används i frukost eller på hotellrum, och i driften prioriteras miljö och hållbarhet i samtliga inköp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157