23948sdkhjf

Ny ordförande i Almega Serviceföretagen

Emma Unevik efterträder Azita Shariati i rollen som styrelseordförande i Almega Serviceföretagen.

Som ny ordförande kommer kommer hon att fokusera på att stärka auktorisationen och serviceföretagens roll som sysselsättnings- och integrationsmotor.

– Vi är en väg in på den svenska arbetsmarknaden för många och det är vi stolta över, säger Emma Unevik, ordförande i Almega Serviceföretagen.

– Att stärka förtroendet för, och bättre belysa värdet av auktorisationen ”Auktoriserat Serviceföretag” och synliggöra serviceföretagens viktiga roll som sysselsättnings- och integrationsmotor är två av våra fokusområden.

Emma Unevik har lång erfarenhet inom städbranschen och är vd i det familjeägda städföretaget Stockholms Städsystem, verksamt sedan 1968. Pappa Tord Unevik var en tongivande figur i städbranschen under många år och tidigare vd i företaget.

– Jag känner mig positivt överraskad och väldigt ödmjuk över att ha fått uppdraget som ordförande i Almega Serviceföretagen. Jag har sedan en tid tillbaka varit ordförande för Almega Städföretagen och tycker att det uppdraget varit väldigt givande, fortsätter Emma Unevik. 

Almega Serviceföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för landets serviceföretag, där branscherna facility management, hemservice, sanering, städ ingår. Totalt har föreningen cirka 1 250 medlemsföretag som tillsammans sysselsätter över 55 000 personer.

Styrelsen är en sammansättning av styrelsemedlemmar från delbranschernas styrelser och Emma Unevik fortsätter som ordförande i Städföretagen, parallellt med sitt nya uppdrag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078