23948sdkhjf

Public Clean köper Breddens Ekonomi Städ

Det nya bolaget breddar sina tjänster och kommer att gå in på offentliga upphandlingar.

Breddens Städ med verksamhet i Stockholmsområdet, grundades år 2005. Företaget omsätter idag ca 20 miljoner kronor och har ett femtiotal anställda. Bakgrunden till försäljningen är att Breddens Städ vill hitta nya vägar för att fortsätta utvecklas kraftfullt på Stockholmsmarknaden. Att få en ny ägare med resurser och kapacitet som kan bidra till företagets utveckling är då det bästa alternativet för framtiden, anser bolaget.

Köparen Public Clean startades 2006 av Kostas Halvatzopoulos och 2016 kom Abbe Elyounssi in i företaget. Abbe har 20 år i branschen och drev bolaget Express Gruppen. När han 2013 sålde verksamheten till Alliance Plus, hade bolaget närmare 400 anställda.

Abbe och Kostas har tillsammans byggt upp Public Clean som idag omsätter 22 miljoner kronor och har 47 anställda. Kunderna finns i segmentet hotell, restaurang och kontor i den privata sektorn. Uppköpet innebär att man kommer att kunna delta i offentliga upphandlingar inom kort.

Abbe Elyounssi:

– Vi är mycket nöjda med den här affären som stärker vår närvaro i Stockholmsregionen, och möjligheten att ta oss an nya marknadssegment, som byggstädning, fastighetstäd och FM-marknaden. Kompetensen i Breddens Städ kompletterar vår organisation på ett bra sätt.

– Nu får vi möjlighet att utvecklas och växa. Med en ny ägare blir förutsättningarna goda att fortsätta vidareutveckla såväl verksamheten som tjänsterna. Affären är en bra lösning för alla parter, kommenterar Jotta Kutsioni, vd och grundare till Breddens Ekonomi Städ.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078