23948sdkhjf

Robotar, it och hållbarhet på Interclean

Inför den stora städmässan Interclean i Amsterdam i vår sätter arrangörerna tre trender som man tror kommer att forma städbranschen framöver.

Det är två år sedan förra Amsterdammässan som lockade 33 000 deltagare från 143 länder. Två år är en lång tid när det handlar om innovationer och när mässan öppnar i den 12 maj är det tre områden som kommer att dominera: Robotar, it och hållbarhet.

Robotteknologi är inte nytt för Interclean men i maj utlovas möjlighet att se alla de senaste maskinerna demonstreras på Robot Arena.

Management & Mobility-delen av utställningen kommer företag som utvecklar mjukvara och appar att demonstera sina nyaste verioner.

Hållbarhet kommer att genomsyra hela mässan, enligt arrangörerna med olika sätt att jobba hållbart för städföretag när det gäller allt från avfallshantering till miljövänlig städning. Liksom 2018 kommer deltagarna att kunna se exempel på hållbar avfallshantering i både Zero Waste Lab och Anatomy of the Waste Bin gruppseminarier.

Under Interclean återkommer också Healthcare Cleaning Forum, den 13 maj, med fortsatta samtal kring hälso- och sjukvårdsrelaterad städning och infektionskontroll med talare som Didier Pittet, Alexandra Peters och Pierre Parneix.

En nyhet blir ett s k hackaton i samarbete med Facility Apps för att locka unga talanger inom it. Tio lag om fem deltagare kommer att jobba med problemlösning och utveckla ny mjuk- eller hårdvara för att lösa specifika problem i branschen. Mässbesökare kommer att kunna gå runt och titta på och prata med lagen som ska prestera under tidspress. Moroten är ett pris på 2 500 euro för det bästa förslaget.

Målet är att väcka intresse för och locka unga talanger till branschen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095