23948sdkhjf

Glöm inte Städarnas dag

Städarnas dag infaller den första måndagen i december och syftar till att uppmärksamma lokalvårdare och städhjältar för det fantastiska arbete de gör i samhället.

Målet är att höja statusen för städbranschen och respekten för de som städar våra arbetsplatser, skolor och hem.

Firar gör man bland annat på Städarna Sverige, Sveriges tredje största hemservicebolag med knappt 600 medarbetare.

– Idag firas våra medarbetare lite extra ute på kontoren! Vi visar såklart våra medarbetare uppskattning betydligt oftare än en gång om året men den här dagen påminner vi hela branschen, kunder och medarbetare att tänka på städhjältarna lite extra. Ofta tar man oss lite för givet men faktum är att det inte skulle ta många dagar innan det blev större kris och katastrof än att kaffet tagit slut ute på arbetsplatserna om inte vi fanns. Vi har ett av världens viktigaste uppdrag och är otroligt stolta över det vi gör, kommenterar Tjoffe Sjögren, koncernchef Städarna Sverige.

Städarnas dag har uppmärksammats i Sverige sedan 2016. Dagen har sitt ursprung i Los Angeles där en fredlig demonstration som genomfördes av städare och sympatisörer den 15 juni 1990 möttes av polisvåld. Därefter infördes The International Justice Day for Cleaners och den nordiska motsvarigheten är alltså Städarnas dag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078