23948sdkhjf

Rena händer i fokus

Det globala hygien- och hälsobolaget Essity och Fotografiska arrangerar en gemensam utställning som ska lyfta hur hygien och hälsa påverkar vårt välbefinnande.

Den 29 november öppnar utställningen ”Power of Hands” på Fotografiska i Stockholm med bilder tagna av den internationellt prisbelönta svensk-eritreanska fotografen Malin Fezehai. Det är tredje gången hygienföretaget och Fotografiska arrangerar en gemensam utställning om hygien och hälsa.

Malin Fezehais bilder fokuserar på händerna och dess betydelse för människan. Essity är kunskapspartner till utställningen och bidrar med insikter kring handhygien och dess koppling till hygien, hälsa och välmående i ett bredare perspektiv.

Behovet av god hygien och rent vatten är avgörande för människors hälsa, särskilt med hänsyn till att multiresistenta bakterier är ett växande problem.

– Genom samarbeten når vi fler människor och på så vis kan fler få kunskap om vikten av god handhygien och hur vi kan förhindra spridning av infektioner. Vi vill att varje besökare av utställningen – såväl i Fotografiskas lokaler som på digitala plattformar – ska bli en ambassadör för god handhygien, kommenterar Joséphine Edwall Björklund, kommunikationsdirektör, Essity.

Samarbetet med Fotografiska och plattformen ”Fotografiska For Life” är en del av Essitys kommunikation, där bolaget lyfter frågor om hur hygienstandarden världen över kan höjas. Bolaget har även partnerskap med bland andra UNICEF Mexiko, United Nations Foundation och FN-organet Water Supply and Sanitation Collaborative Council (WSSCC).

– Vi ger och vi tar med våra händer. Att kunna tvätta dem är en absolut nödvändighet för god hälsa och hygien, vilket denna gemensamma Essity/Fotografiska For Life-utställning lyfter fram. Malin Fezehais inkännande bilder visar hur händer uttrycker så mycket av samma kroppsspråk, oavsett var på planeten de befinner sig, säger Per Broman, Fotografiskas grundare och General Manager.

I samband med utställningen sker en insamling till förmån för UNICEF, som uppföljning av förra årets insamling som sammanlagt uppgick till närmare en kvarts miljon kronor.

”Power of Hands” visas på Fotografiska i Stockholm till den 9 februari 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.08