23948sdkhjf

Exiso utses till Gasellföretag

Norrköpingsföretaget Exiso AB har tillsammans med flera andra östgötaföretag utsetts till Gasellföretag 2019.

Städ- och facilityföretaget Exiso i Norrköping har utsetts till Gasellföretag.

Bolaget etablerades i Norrköping redan 1990 och har tillsammans med flera andra östgötaföretag utsetts till Gasellföretag.

Gasellföretag ska minst ha fördubblat sin omsättning de senaste fyra åren vilket ska framgå av årsredovisningarna. Dessutom krävs en omsättning på minst tio miljoner kronor och minst tio anställda samt en ordnad ekonomi i övrigt.

– Företaget har funnits i 30 år nästa år. Normalt är att man får Gasell-utmärkelsen under de första fem åren, i relativt nystartade bolag, säger Mikael Nordén, vice vd.

Han kom in i företaget 2015 och såg till att man bl asatsade på bättre marknadsföring med en ny hemsida, reklam och kundbesök.

– Vi måste ju berätta för potentiella kunder vad vi kan, hur duktig personal vi har och det fick väldigt bra effekt.

Omsättningen steg från 36 miljoner kronor 2015 till 81 miljoner 2018.

– 2015 hade vi 80-90 anställda och i augusti i år hade vi 204 anställda och många av dem har varit unga, nyanlända eller långtidsarbetslösa. Som mest har vi haft 240 anställda men nu har vi förlorat offentliga uppdrag till Samhall, som valt att satsa här. Det betyder att vi kommer att tappa i omsättning till 2019.

Vad betyder Gasell-utnämningen för er?

– Det är naturligtvis ett kvitto på att vi jobbar rätt. Vi får ju ögonen på oss lite mer och det är säkert något vi kan använda oss av i marknadsföringen.

Nu jobbar Mikael Nordén med att uppdatera hemsidan igen.

– Det är dags nu, efter fyra år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079