23948sdkhjf

Stort, danskt IFM-kontrakt förlängs

Tyngdpunkten i det nya kontraktet mellan Coor och Velux A/S som gäller fem år till är på hållbarhet, digitalisering och innovation.

Kontraktet avser service på 300 000 kvadratmeter i en fullskalig IFM-lösning (integrerad facility management) med 150 Coor-anställda.

Läs också: Förlänger offshore-avtal med Coor

– Det kräver vilja att experimentera och nära samarbete om man vill komma i mål med hållbarhet och sätta nya standarder för framtidens IFM-kontrakt, kommenterar Jørgen Utzon, administrativ direktör, Coor.

IFM innebär att leverantören utformar och utför service, underhåll, rådgivning och optimerar avseende hållbarhet, ekonomi och drift.

"Vilja till hållbarhet" står i centrum för avtalet/samarbetet.

– En verksamhet som vill bli hållbar ska göra som Velux – våga luta sig ut genom fönstret. Vi är stolta över att få fortsätta det goda samarbetet med dem om hållbarhet i världsklass, säger Jørgen Utzon.

För att nå ett lägre koldioxidavtryck krävs nya lösningar. Bl a har man på en sajt bytt ut bensindrivna gräsklippare mot eldrivna. Det ska enligt ett pressmeddelande göras på andra sajter också. Dessutom satsar Coor på digitalisering av matavfall i personalrestaurangerna vilket har lett till mindre matavfall. Man satsar på lokala råvaror, odlar svamp i kaffesump och producerar honung med egna bin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.344