23948sdkhjf

Transportsamarbete minskar koldioxidutsläpp

Det globala hygienbolaget Kimberley-Clark och CHEP, ett ledande företag inom supply chain, samarbetar för att minska antalet tomma transportkilometer.

Samarbetet innebär att företagen delar transporter mellan Tjeckien och Storbritannien, vilket minskar antalet tomma transportkilometer med cirka 10 procent. 

Att kontinuerligt förbättra och optimera företags logistiklösningar är stora och viktiga steg för att minska sin klimatpåverkan. För att kunna göra det krävs både planering som samarbete. CHEPs har en europeisk samarbetsgrupp för transportlösningar som Kimberley-Clark nyligen blivit medlem i.

De kommer nu att dela transporter mellan Storbritannien och Tjeckien med CHEP.

SmartWay Logistics, Kimberly-Clarks transportsamordnare, ska se till att lastbilar inte körs tomma eller står stilla. I genomsnitt kommer båda företagen att dela tre lastbilar om dagen.

Samarbetet beräknas leda till en minskning av koldioxidutsläppen med 70 ton per år, och mycket färre tomma transporter som i sin tur ger rejält minskade fraktkostnader för både företagen.

I vårt program för att minska antalet tomma transporter i Europa ingår över 210 företag. Inga svenska företag ingår än så länge. Projekten som har inletts har lett till att koldioxidutsläppen minskat med 4 700 ton de senaste tolv månaderna och samtidigt medfört vikitga ekonomiska fördelar till alla parter, kommenterar Magnus Bååthe sälj- och marknadschef CHEP Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095