23948sdkhjf

AI kan hjälpa till med personalvård

Företaget B-engaged låter artificiell intelligens analysera medarbetarenkäter och skapa automatiska åtgärdsplaner. Nu samarbetar företaget med forskare vid Örebro universitet för att säkerställa att metoden är grundad i aktuell forskning.

Medarbetarundersökningar används av många arbetsgivare som ett sätt att ta reda på vad personalen tycker om sitt jobb och se om det finns möjligheter att förbättra arbetsmiljö, engagemang och arbetsglädje.

Problemet är att en medarbetarenkät resulterar i ett omfattande material som måste analyseras i minsta detalj. Det är både tidskrävande, och inte alldeles enkelt.

Öreborföretaget B-engaged har lyckats bygga en artificiell intelligens, AI, som gör detta automatiskt. Bara låt medarbetarna fylla i enkäten, så levererar AI:n analyser och färdiga åtgärdspaket – helt automatiskt.

– AI:n kan analysera ned på alla avdelningar som har minst fem svar. AI:n gör analyser och presenterar styrkor och fokusområden, och även konkreta förslag på hur chefen ska arbeta för att förbättra engagemanget, säger Viktoria Lindqvist, som är delägare i B-engaged.

Nu har B-engaged börjat samarbeta med organisationsforskaren Martin Lind vid Örebro universitet via något som kallas Forskaruppdrag. Målet är att öka trovärdigheten i sitt verktyg och att säkerställa att det grundas i aktuell forskning.

Viktoria Lindqvist tycker att samarbetet med Örebro universitet har fungerat bra. Det svåraste var att veta vad lärosätet har att erbjuda i form av samverkan, menar hon.

– Jag blev jätteglad när jag upptäckte att det var så enkelt. Det har fungerat väldigt bra. Jag önskar att fler upptäcker den möjligheten, säger hon.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125