23948sdkhjf

"Detta känns väldigt bra".

"Coor är rätt köpare, sett både ur de anställdas perspektiv och kunderna", konstaterar Peter Norberg, vd för Norrlands Miljövård.

– De anställda ska finnas kvar, kunderna ska behållas liksom varumärket Norrlands Miljövård (tills vidare) när FM-jätten Coor tar över.

Det säger en nöjd och belåten vd och delägare Peter Norberg, som också talar för sin bror Kent.

– Timingen blev väldigt rätt. Vi hade funderat lite på vilket nästa tillväxtsteg för bolaget skulle bli och hur det skulle gå till; vilka investeringar som skulle krävas. Vi insåg också att kraft och energi måste finnas på plats och vi måste frigöra en del av vår kompetens för att kunna genomföra det.

Längre än så hade funderingarna väl inte kommit när Coors erbjudande damp ner.

– Vi har haft en bra och konstruktiv dialog. Coor är verkligen professionella. Vi delar också synen på människan och att det är viktigt att utveckla medarbetarna.

– Coor är ödmjuka och verkligen intresserade av vår kompetens, trots att det är ett väldigt stort bolag, säger Peter Norberg. De är ju relativt sett gröna på städning.

Annat det lilla, medelstora städbolaget kan bidra med till det stora bolaget är entreprenörskap och en anda av frihet under ansvar för de servicemedarbetare som leder verksamheten på enskilda orter. Norrlands miljövård har filialkontor på 16 orter och levererar service på ännu fler.

Affären offentliggjordes på morgonen den 27 september; de anställda informerades efter börsens stängning på torsdagen.

Blev de förvånade?

– Både ja och nej. Självklart hade de funderat på hur länge jag och min bror skulle orka driva bolaget och vad som skulle hända sedan. Men förändringen kom väl lite tidigare än väntat.

Han betonar att han mycket hellre gör affären nu, under goda och kontrollerade former med den bästa tänkbara köparen.

– Visst hade vi kunnat fortsätta driva bolaget i tio år till, men då vet man inte hur det hade sett ut. Norrlands Miljövård kanske hade varit större och mer svårsålt. Någon perfekt köpare kanske inte funnits på plats.

Båda bröderna kommer att fortsätta jobba i bolaget och fokusera på att få till en bra integration.

– Vi är måna om våra medarbetare.

Nu väntar prövning av konkurrensmyndigheten. Under tiden fortsätter verksamheten precis som vanligt.

Norrlands Miljövård startades av pappa Anders Norberg och hans bror år 1973. Brodern hoppade av efter några år och mamma Sara Norberg kom in i bolaget. De drev det fram till början av 2000-talet då Kent och Peter tog över.

– Detta känns väldigt bra och mamma har gett sin välsignelse. Synd att inte pappa fick uppleva det, säger Peter Norberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125