23948sdkhjf

Coor köper städföretag i norr

Coor har idag tecknat avtal om förvärv av lokalvårdsföretaget Norrlands Miljövård AB.

Norrlands Miljövård omsätter årligen ca 250 MSEK och har ca 500 anställda. Förvärvet ger Coor ökad geografisk täckning i Sverige och bidrar positivt till Coors kompetens inom lokalvård.

Förvärvet kommer att slutföras efter sedvanlig prövning av konkurrensmyndighet.

Norrlands Miljövård har en ledande position inom lokalvård i norra Sverige med drygt 15 driftställen från Gävle i söder till Kiruna i norr. Bolaget har sedan starten 1973 drivits som ett familjeföretag med fokus på små- och medelstora kunder i norra Sverige. Genom hög kvalitet och lokal närvaro har bolaget skapat en stark kundlojalitet. Norrlands Miljövård vann 2018 utmärkelsen Årets Städföretag i Sverige.

Norrlands Miljövård kompletterar och stärker Coors befintliga verksamhet väl både geografiskt och kompetensmässigt. Bolagets profil med hög tjänstekvalitet och hållbara servicelösningar är helt i linje med Coors marknadsposition.

Köpeskillingen (på en kassa- och skuldfri basis) uppgår till 185 MSEK och motsvarar en EV/EBITA-multipel på knappt 8x i förhållande till nuvarande EBITA och närmare 6x när förväntade synergier har realiserats under 2020. Förvärvet finansieras helt inom ramen för Coors existerande finansiering.

– Förvärvet av Norrlands Miljövård passar väl in i Coors nordiska tillväxtstrategi. Det är ett välskött familjeföretag med hög kundlojalitet och lång historik av kvalitet och lönsamhet. Genom förvärvet blir Coor en ännu starkare serviceleverantör med stark geografisk täckning i hela Sverige, säger Mikael Stöhr, vd och koncernchef Coor i en kommentar.

– Genom förvärvet av Norrlands Miljövård ökar vår kunskap och kompetens inom lokalvård och jag ser fram emot att välkomna många nya kompetenta medarbetare in i Coor. Tillsammans blir vi en stark aktör med fokus på hållbarhet i leveransen, kommenterar AnnaCarin Grandin, vd Coor Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111