23948sdkhjf

Ny tågdepå tar över städ

100 nya jobb skapas i Hässleholm när SJ Öresund och Mantena bemannar den nya tågdepån som ska sköta underhåll inklusive städning av Öresundstågen från 2020.

SJ Öresund tar över driften av Öresundstågen i december 2020. I samband med det tar man också över underhåll och städning tillsammans med företaget Mantena.

Det arbetet kommer att ske i en nybyggd depå i Hässleholm. Minst 100 personer ska anställas och rekryteringen börjar nu.

Enligt SJ är Hässleholm en bra placering för depån eftersom den ligger centralt i trafiksystemet. Depån ska bli Sveriges modernaste med ny teknik och utrustning för service och underhåll, bl a är den anpassad för utvändig fordonstvätt, klottersanering och påfyllning/tömning av vatten- och toalettsystem.

SJ hoppas att den nya depån ska leda till fler hela och rena tåg i trafik.

Depån på totalt 26 500 kvadratmeter ligger i Kärråkra strax utanför Hässleholm och kommer bestå av fem byggnader med verkstad, kontor, städbyggnad, hjulsvarv, kombihall, en mottagningsstation och en städplattform.

Den nya depån har betydligt större kapacitet och bättre förutsättningar för ett industrialiserat utförande av tekniskt underhåll och städning än dagens depå.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.188