23948sdkhjf

Stressforskaren hjälper oss slå hål på myterna

Finns det en stressmuskel man kan träna upp? Hur får man orken att räcka hela dagen? Och är fikarummet verkligen bästa platsen för återhämtning?

Ibland behöver man hjälp att komma igång och prata om de saker som kan förbättra arbetsdagen. Tillsammans med stress- och arbetsmiljöforskaren Dan Hasson har arbetsmiljöorganisationen Prevent gjort korta filmklipp som väcker tankar om hur det kan bli bättre på jobbet – och som förklarar teorierna bakom på ett enkelt sätt.

De här korta och kärnfulla filmerna syftar till att få igång samtal och slå hål på vissa myter som finns om både stress, hälsa och arbetsmiljö. På så vis blir de förhoppningsvis vänliga brandfacklor som kan väcka inspiration och livgivande samtal på arbetsplatsen, säger Dan Hasson som är stress- och arbetsmiljöforskare vid Karolinska Institutet och Mayo Clinic i USA.

Filmklippen är runt en minut långa och kan visas på en personalträff eller kick-off för att få igång samtal om hur vi kan jobba bättre och mer effektivt tillsammans. Det handlar om stress, mål och önskemål, hur man orkar hela dagen, att lägga sig på rätt ambitionsnivå och att undvika ordet inte.

Jobbsnackisarna är bra pratstartare om hur man har det på jobbet. Ofta är det inte de stora planerna utan de små, ständiga förbättringarna som utvecklar trivseln och verksamheten, säger Prevents vd Maria Schönefeld.

Varje snackis är uppdelad i två delar: en tankeväckande animerad del och en förklarande del som ger fakta. De kan ses var och en för sig eller tillsammans. Genom att ta med dem in i fikarummet eller till nästa möte kan de bli första steget mot en mer trivsam och produktiv arbetsdag, hoppas Prevent.

Jobbsnackisarna finns här



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188