23948sdkhjf

Yalla trappans grundare prisas igen

Christina Merker-Siesjö, initiativtagare och ordförande för kvinnokooperativet Yalla trappan, får Fredrika Bremer-förbundets BRA-pris.

Fredrika Bremer-förbundet delar ut ett årligt jämställdhetspris, BRA-priset, med syftet att premiera människor eller projekt som har stärkt jämställdheten och flyttat fram positionerna för mänskliga rättigheter.

På måndagen delade jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) och Fredrika Bremer-förbundets ordförande Ulrika Kärnborg årets BRA-pris i Malmö.

Utdelningen hölls på kvinnokooperativet Yalla trappan och priset går till kooperativets grundare Christina Merker-Siesjö.

Yalla Trappan är ett socialt företag och kvinnokooperativ i Rosengård i Malmö som startades 2010 med syftet att skapa arbetstillfällen för kvinnor med utländsk bakgrund och hjälpa dem att nå ekonomisk självständighet.

Idag har Yalla Trappan över 35 anställda med avtalsmässiga löner. Genom att bygga vidare på den kunskap, erfarenhet och kreativitet dessa kvinnor har med sig bedriver verksamheten kafé och catering, en syateljé samt lokalvård och konferensservice. Svenskundervisning i studiecirkelform är ett viktigt inslag i verksamheten där svenska är arbetsplatsspråket.

Trappan och dess grundare har tidigare fått flera priser, bland annat ”årets yrkeskvinna”, ”nyttigaste affären” och Malmö stads näringslivspris för mångfald.

– Jag känner mig oerhört stolt och glad över BRA-priset, som är hela Yalla trappans utmärkelse, säger Christina Merker-Siesjö.

Det finns nu sju yallor, förutom ursprungsverksamheten i Malmö också i flera Göteborgs- och Stockholmsförorter samt i Sjöbo. Fler orter är på väg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078