23948sdkhjf

Miljoner saknas till pensioner

I sin granskning av städföretags pensionsbetalningar har Fastighets efter två veckor redan upptäckt drygt 30 saknade miljoner.

Den största skulden som har upptäckts på ett enskilt företag ligger på 5,4 miljoner kronor.

Läs också: Fastighets ska granska pensionsinbetalningar

– Det är svårt att tro att det skulle bero på slarv, säger Fastighets ombudsman Ewa Edström till Fastighets.se

Under hösten granskas runt 500 arbetsgivares pensionsbetalningar av Victoria Björkman, städare på ISS i Halmstad och regionalt skyddsombud, och Tommy Holmbom, sanerare på Ringhals och ordförande för Fastighets avdelning i Varberg.

Syftet är att säkerställa att medlemmarna får sina pensionspengar och fokus ligger på arbetsgivare inom städbranschen som har hängavtal med Fastighets.

– Om man är anställd på ett företag som har fuskat med pensionen men inte är medlem i Fastighets, så kan man bara bli medlem så hjälper vi naturligtvis till, säger Ewa Edström.

Eftersom avtalspensionen är en försäkring så finns det garantiregler som ser till att de anställda ska få sina pensionspengar när fusk upptäcks.

Granskningen går till så att granskarna jämför antal anställda som uppges i bokslutet med antal anställda som uppges till Fora. Är det färre till Fora innebär det att en del anställda inte fått sina avtalspensioner inbetalda.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094