23948sdkhjf

Finalister i Årets Städföretag

Nu har juryn bakom utmärkelsen Årets Städföretag utsett tre städföretag som finalister.

De tre finalisterna är ISS Facility Services, Sesab Service i Malmö och Småländska Städ, Jönköping.

Juryn, som består av representanter från Almega Städföretagen, Fastighets och Kommunal har valt ut de tre företagen som, enligt priskriterierna, ska vara ett föredöme i branschen gällande bland annat arbetsmiljö och fackliga relationer.

Vinnaren presenteras på Stora Städbranschdagen i Stockholm den 10 oktober.

– Genom att lyfta fram goda exempel i branschen hoppas vi kunna höja kvaliteten och anseendet för branschen, säger Ari Kouvonen, näringspolitisk chef på Almega Städföretagen.

Priset Årets Städföretag är ett samarbete mellan fack och arbetsgivare: Almega Städföretagen, Fastighetsanställdas Förbund och Kommunalarbetareförbundet.

– Det har varit ett spännande arbete att gå igenom nomineringarna. Priset är viktigt, inte minst för att det är arbetsmarknadens parter tillsammans som står bakom priset, säger Magnus Pettersson, ordförande i Fastighetsanställdas Förbund och medlem i juryn.

– Vår förhoppning är att priset ska leda till att fler företag vill auktorisera sig, det är bra för våra medlemmar, säger Lars Fischer, gruppchef med ansvar för städföretag på Kommunal.

Årets Städföretag måste vara auktoriserat av parternas gemensamma auktorisationsnämnd.  Juryn utser ett städföretag som är ett föredöme i branschen och gör en helhetsbedömning där följande kriterier har särskild betydelse:

  • Arbetsmiljöarbetet

  • Miljöarbetet

  • Kvalitet och kompetensutveckling av personalen, exempelvis genom SRYs yrkesbevis

  • Välordnad och god ekonomi

  • Goda fackliga relationer, god personalpolitik samt ordning och reda arbetsrättsligt

2018 vann Norrlands Miljövård titeln Årets Städföretag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078