23948sdkhjf

Shariati lämnar Sodexo

Azita Shariati har utsetts till ny vd och koncernchef för AniCura.

Hon tillträder den nya tjänsten senast den 1 december 2019 och ersätter därmed Peter Dahlberg.

– Efter 21 framgångsrika år på Sodexo, ett företag med bra värderingar, etiska principer och stor tillväxtpotential har det blivit dags för mig att gå vidare till nya utmaningar i min karriär. Jag kommer ta med mig många lärorika möten, kunskaper och erfarenheter in i en ny bransch. Att få bli koncernchef för ett av Europas ledande djursjukvårdsföretag är en fantastisk möjlighet för mig, säger Azita Shariati i en kommentar.

Azita Shariati har varit verksam i olika ledande befattningar under de senaste 21 åren. Sedan 2017 är hon President Sodexo Nordics med 11 000 medarbetare på fler än 1 200 platser, samt CEO Sodexo Healthcare Nordics, en verksamhet som omfattar medicinsk utrustning och ögonkliniker.

– Vi är stolta över att ha kunnat utveckla en stark och framgångsrik företagsledare. Vi vill tacka Azita för hennes engagemang, ledarskap och entusiasm och önskar henne lycka till i sin nya roll, säger Marc Plumart, CEO Sodexo Healthcare Worldwide.

Shariati är en dokumenterat framgångsrik ledare som också erhållit flera utmärkelser för sitt arbete inom mångfald och integration. Hon föddes i Iran 1968, flyttade till Sverige 1988 och har en examen inom hälsoekonomi från Göteborgs universitet.

– Jag är glad över att välkomna Azita Shariati till AniCura. Azita är en mycket stark ledare som kommer med bred och lång erfarenhet till AniCura. Hon har en stark drivkraft för att växa och utveckla värderingstyrda organisationer och är rätt person för att leda AniCuras fortsatta internationella expansion i Europa, säger Alejandro Bernal, President Mars Veterinary Health International i ett pressmeddelande.

– Jag är mycket glad över att bli del av AniCura och resan mot att skapa framtidens djursjukvård i Europa. Som en del av det familjeägda Mars är jag övertygad om att AniCura kan fortsätta att spela en avgörande roll i att utveckla djursjukvården under många årtionden framöver, kommenterar Azita Shariati, nyutsedd vd och koncernchef för AniCura.

Azita Shariati efterträder Peter Dahlberg som varit vd och koncernchef sedan AniCura grundades 2011, och som nyligen meddelat sin avgång.

Hon tillträder som vd och koncernchef för AniCura senast den 1 december 2019.

AniCura driver djursjukhus och djurkliniker specialiserade på sällskapsdjur med modern och högkvalitativ djursjukvård på 270 orter i Europa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11