23948sdkhjf

Dubbelt rutavdrag från 1 juli

Den 1 juli dubblas avdraget för hushållsnära tjänster, rutavdraget.

Städning, flytthjälp och reparationer. Från och med den 1 juli dubblas avdraget för hushållsnära tjänster, det så kallade rutavdraget, vilket spås ge en ökad efterfrågan hos bolag som erbjuder dessa tjänster.

Regeringen klubbade i början av juni igenom förändringen av rutavdraget som ökas till 50 000 kronor från tidigare 25 000 kronor för personer mellan 18 och 64 år.

– Höjningen av rutavdraget är förstås oerhört positivt för oss och för hela branschen. kommenterar Stefan Högkvist, vd på Homemaid.

– Vi tror att efterfrågan kommer att öka och har redan märkt av ett större intresse, säger Hemfrids vd Maria Andersson

Rutavdrag innebär avdrag för arbetskostnaden i samband med hushållsnära tjänster, inklusive flyttjänster, reparation och underhåll av vitvaror och IT-utrustning. Material- och resekostnader ger däremot inte rätt till rutavdrag.

De nya reglerna kommer att gälla från den 1 juli 2019 och innebär att alla över 18 år har rätt till 50 000 kronor per år i rutavdrag. Personer över 65 år har precis som tidigare rätt till 50 000 kronor per år i rutavdrag.Även om det förhöjda rutavdraget börjar gälla den 1 juli kan det även utnyttjas retroaktivt och Homemaids vd har märkt det bland kunderna.

”Vi har sett en ökad efterfrågan hittills i år och i de mätningar som görs i branschen syns också en tillväxt”, säger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109