23948sdkhjf

Solreneriet skuldfritt

Solreneriets ackordsförslag har nu beviljats av Stockholms Tingsrätt sedan samtliga borgenärer vid ackordsförhandlingen röstat ja.

Företaget har under rekonstruktionen genomfört en kraftig bantning av kostnader och ökat resultatet. Tingsrätten konstaterar i sitt beslut att Solreneriet nu "står på en solid grund för en stabil framtida utveckling".

Bakgrunden till Solreneriets ansökan om rekonstruktion i början av året var de städ- och saneringsuppdrag företaget har haft i Stockholms kollektivtrafik. Uppdragen blev olönsamma på grund av ändrade förhållanden.

Solreneriet fick inte gehör för sitt krav på anpassning och sa upp avtalen.

– Vi är glada över arbetet med rekonstruktionen och tackar leverantörer och andra aktörer runt bolaget som gjort det möjligt för oss att gå stärkta ur den situation vi befann oss i, bland dem Svensk Företagsrekonstruktion AB och bolagets rekonstruktör vid Advokatfirman Fylgia. Det betyder mycket för oss att vi nu går ur rekonstruktionen och kan fokusera på affärer och satsa på lönsam tillväxt, säger Tina Wessman Hellstadius, vd, Solreneriet i en kommentar.

Före ackordsförhandlingen har Solreneriet uppnått förlikning med samtliga fackföreningar vilket innebär att tingsrättens beslut kommer stå fast.

Arbetet i processen och åtgärder i åtgärdsplanen är genomförda, vilket innebär att hela rekonstruktionsarbetet är avslutat.

– För att kunna vara med i de stora upphandlingarna har vi forcerat arbetet med rekonstruktionen.

Normalt tar det avsevärt längre tid, säger bolagets rekonstruktör Anders Aspegren, advokat Fylgia.

Ambitionen var att rekonstruktionen skulle vara klar före sommaren och det har vi lyckats med.

– Vi är imponerade av att bolaget som har genomfört så omfattande åtgärder på så kort tid samtidigt med alla de extra uppgifter som en företagsrekonstruktion innebär, har hanterats på ett utmärkt sätt säger Marcus Wenner, Svensk Företagsrekonstruktion AB i en kommentar.

SOLReneriet ägs idag av familjeföretaget SOL, Solemo Oy. SOL är en servicekoncern med verksamheter i Finland, Ryssland, Baltikum och Sverige, som totalt sysselsätter 14 000 medarbetare, varav cirka 900 arbetar i Sverige. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063