23948sdkhjf

Forenede-koncernen fyller 60

Det var bröderna Peer Christian och Poul Krogh som den 15 juni 1959 grundade Forenede Rengøringsselskaber A/S, senare blev känt som Forenede Service.

Forenede Rengøring satsade från starten på att ligga i framkanten av utvecklingen i stället för att låta sig styras av den. Ett viktigt mål var att få service accepterat som ett seriöst arbete med målsättningen att ge högsta möjliga kvalitet till lägsta möjliga pris, och ha välutbildade medarbetare.

1970-talet var en period med stark tillväxt som fortsatte under 1980-talet trots samhällsproblem och ekonomiska kriser. År 1990 blir företaget det tredje största inom städbranschen i Danmark och utvecklar sitt kvalitetsledningssystem enligt ISO 9001 som första städföretag i Europa.

I slutet av 1990-talet bestod Forenede Rengøring av verksamheter inom städ, matservice och äldreomsorg. Under samma period etablerade företaget sig i Sverige. 1998 förvärvades vård- och omsorgsboendet Segevångsgården i Malmö av Christer Henriksson som idag är vd för Förenade Care.

Forenede Rengøring skapade det som nu är Forenede koncernen och består av Forenede Service, Forenede Care, PrivatHospitalet i Danmark samt Förenade Care och Förenade Service i Sverige.

Familjeföretaget är ett av Nordens största serviceföretag med ca 9 000 medarbetare och har ISO-certifieringar inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125