23948sdkhjf

Tuffa villkor i Londons t-bana

Hundratals tåg i Londons tunnelbana försenas varje år för att städpersonal måste tillbringa timmar med att städa smutsiga vagnar, avslöjar Transport for London.

Förra året försenades mer än 800 tåg som var oacceptabelt nedsmutsade, enligt Transport for London. Mer än en fjärdedel av dem - 221 - hörde till Northern Line. Näst smutsigast var Jubilee Line (113 incidenter) och Central Line på tredje plats (101).

Berusade passagerare anges ofta som orsak och Night Tube som introducerades i augusti 2016 och transporterar passagerare dygnet runt har uppenbarligen inneburit en ökning av oacceptabelt beteende i tunnelbanan. Det säger en representant för fackförbundet Rail, Maritime and Transport Union:

"Det är chockerande uppgifter om vilket smutsigt och äckligt jobb våra medlemmar som är lokalvårdare måste utföra när de moppar upp röran efter fyllon i tunnelbanan" kommenterar Mick Cash.'

En städare på District och Circle linjerna bekräftar att han och hans kollegor ofta möter mycket besvärliga arbetsförhållanden.

"Ibland är det väldigt jobbigt, särskilt på veckoslut och nätter. En del passagerare struntar fullständigt i oss städare".

Enligt TFL är målsättningen att kunna skicka ut specialiserad personal på de värsta jobben.

Källa: European Cleaning Journal

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125